Huidanalyse

Algemene info

Ons huidanalyse apparaat is geschikt om de huid op een uitgebreide manier te analyseren. Wist je dat bijna alle huidaandoeningen starten in de diepere huidlagen waardoor dit met het blote oog niet zichtbaar is? Door een scan uit te voeren met het huidanalyse apparaat komen we tot in detail achter de conditie van jouw huid. Na de grondige scan weten we precies welke behandelingen jij nodig hebt.

Het is altijd aangeraden om dit te onderhouden. 1 scan om de 3-4 maand. Zo kunnen we samen de verbetering waarnemen.

De analyse kost 50 euro.

Als u voor de allereerste keer langskomt bij Belle By Gaëlle zal dit altijd inbegrepen zijn.

Wat is een huidanalyse? 

Bij Belle By Gaëlle brengen we de diepere huidlagen in beeld met een geavanceerd huidanalyse apparaat. Dit is de meest uitgebreide variant onder de huidscanapparaten. De huid wordt tot in detail in kaart gebracht dankzij speciale fluorescentie en gepolariseerd licht, waardoor (aanleg voor) huidaandoeningen zichtbaar worden. Dankzij de huidscan weten we tijdig wat zich onderhuids afspeelt.

Waarom is een huidanalyse nodig? 

Door tijdig preventief huidonderzoek te doen en te weten wat er in de dieptelagen van je huid afspeelt, is het mogelijk jouw huidaandoeningen concreet te behandelen. De huidanalyse is de basis van een succesvol behandelplan. Onze huidspecialisten weten direct wat nodig is voor een optimaal resultaat. Of je nu al een huidaandoening hebt of benieuwd bent of je er aanleg voor hebt: de huidanalyse is hoe dan ook een eyeopener en zeker de moeite waard.

Wat is er te zien op een huidscan? 

Het geavanceerde en unieke huidanalyse apparaat brengt jouw huid nauwkeurig in kaart met 6 soorten modules. Door verschillende lichtbronnen worden foto’s van jouw gezicht gemaakt waarna we de huid, de diepere huidlagen en de huidstructuur analyseren.

Een huidanalyse laat zien hoe het staat met: 

 • Het aantal poriën, de grootte en de staat van de poriën
 • Pigmentverschuivingen en pigmentatiestoornissen
 • De diepte van de aanwezige lijntjes en rimpels
 • De elasticiteit van de huid
 • De doorbloeding van je huid (denk aan rosacea en couperose)
 • De hoeveelheid talg
 • Het vochtgehalte
 • De zonbeschadiging
 • De diepte van littekens
 • De gevoeligheid en kwetsbaarheid van je huid (dunne huid)
 • Huidirritaties

Goed voorbereid naar de behandeling?

Om het allerbeste resultaat te behalen en een uitstekend beeld van jouw huid te krijgen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De dag voor de huidanalyse kun je jouw gezichtsverzorgingsroutine uitvoeren zoals alle andere dagen. Het is belangrijk dat je op de dag van de huidanalyse vooraf thuis je huid grondig reinigt met alleen water. Gebruik op de dag van de huidscan geen zonnebrandcrème, foundation of (dag)crème en draag geen make-up. Na de huidscan bij Belle By Gaëlle kun je je normale routine weer oppakken.

Na de huidanalyse 

Na het uitvoeren van de huidanalyse weten we precies wat de conditie van jouw huid is. De huidscan laat zien of er aanleg is voor huidaandoeningen of weergeeft de oorzaak van de huidproblemen. We hebben met de huidscan jouw huidtype bepaalt en een gedetailleerd beeld van jouw huid. We analyseren de foto’s van de gezichtsscan en bespreken erna de uitkomsten. We stellen indien nodig een behandelplan op maat op. Je krijgt de uitslag van de huidscan ook op de mail zodat je dit thuis nog rustig kunt doornemen.